składniki:
• 2 szklanki ugotowanej czarnej fasoli
• 2 łyżeczki majonezu
• 4 łyżki oliwy
• 1 łyżka soku z cytryny
• sól, pieprz do smaku
• 1/2 łyżeczki mielonego kminku
• około 1/2-3/4 łyżeczki cząbru
• 1 ząbek czosnku
• garść szczypiorku
Fasolę gotujemy do miękkości. Dobrym patentem jest wcześniej ja trochę przeprosić dzięki temu łatwiej będzie nam ją trawić.
Teraz pora na najkrótszy przepis świata. Fasolę z resztą składników (z wyjątkiem szczypiorku) mielimy blenderem. Dodajemy na koniec szczypiorek i wszystko mieszamy.
Gotowe! Najlepiej podawać z pełnoziarnistym chlebem, rukolą i ogórkiem kiszonym. Zresztą tu ogranicza nas tylko własna wyobraźnia.
Świetnie pasuje do niej też chleb gryczany z mojego przepisu.
Link:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz