piątek, 3 grudnia 2021

Super szybka tarta

Super szybka i prosta tarta, która zawsze wychodzi ❤️
Ciasto francuskie warto dobierać patrząc na skład. Ja upatrzyłam Frostę. Faktycznie smaczna i skład ma prosty. 

Składniki:
• ciasto francuskie
• jogurt grecki (lubię tez dodać 3 lyżki mascarpone, wtedy jogurtu nieco mniej)
• 3 jajka
• por - drobno pokrojony
• boczek - też na drobne
• szpinak baby - garść lub dwie
• garść kurek - opcjonalnie, ale to bardzo miła opcja :)
• garść tarkowanego sera

Wskazane jest towarzystwo jakichś warzyw. U mnie sałatka na przystawkę ❤️



Przygotowanie:
Ciasto wykładam na formę od tarty, na papierze do pieczenia. Boczek podsmażam. Dorzucam kurki, por oraz szpinak. Trzymam na patelni krótko, tyle że por nie puści jeszcze soku. Wrzucam wszystko na ciasto. Jogurt mieszam z jajkami, solą, pierzem i co tam chcecie. U mnie czosnek, rozmaryn i odrobina sera.
Wylewam jogurt z jajkami na warzywa. Posypuję serem i wrzucam do piekarnika na 30-35 minut na 200-210 stopni. Ma się ładnie przypiec. I już ❤️


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz