Składniki:
• 250g mąki tortowej
• 250ml mleka (u mnie roślinne, ale może być też zwykle jeśli wolisz)
• 50g ksylitolu lub cukru
• 50g roztopionego masła (nie zamieniaj tego na nic innego, naprawdę)
• 2 jajka
• 1 łyżeczka sody
• 2 łyżki budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru
dodatki:
• co dusza zapragnie - u mnie były owoce, syrop klonowy, jogurt i dżem
Przygotowanie:
Tu jest już naprawdę prosto. Najpierw roztapiam masło. Pozostałe składniki wrzucam do miski. Na koniec dodaję płynne masło. Mieszam dokładnie zwykłą łyżką. Pancakes smażę na suchej patelni, dosłownie minutę z każdej strony. Wychodzą puszyste i pachnące. Gucio gdy je zobaczył, krzyczał z daleka, że muszą być pyszne, bo tak wyglądają.
Skoro pancakes już mam, to chyba przyszła pora na ostrygi w porcie 39 w SF 😃